۲ خرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۳۸

جعفری:

نیمی از ظرفیت معدنی کشور خالی است/استخراج سالانه 340 میلیون تن مواد معدنی 

نیمی از ظرفیت معدنی کشور خالی است/استخراج سالانه 340 میلیون تن مواد معدنی 

 سمنان - خبرگزاری مهر: معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با انجام بررسی‌های اولیه مشخص شده است که هنوز حدود نیمی از ظرفیت معدنی کشور خالی است.

به گزارش خبرنگار مهر، وجیه الله جعفری صبح پنجشنبه در نشست ستاد توسعه معدنی استان سمنان در محل استانداری گفت: با انجام بررسی‌های اولیه مشخص شده است که حدود نیمی از ظرفیت معدنی کشور خالی است و با توجه به وجود تکنولوژی‌های جدید، امکان شناسایی، استخراج، استحصال و فرآوری مواد معدنی جدید در کشور وجود دارد.  

وی تکمیل زنجیره اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی را از ضروریات توسعه معادن دانست و گفت: تکمیل زنجیره تولید در بخش معادن سبب رونق این بخش خواهد شد و در رونق اقتصاد منطقه نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
 
انجام فعالیت معدنی در هفت درصد از پهنه کشور
 
معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعال‌سازی معادن غیرفعال را از جمله مهمترین اهداف تشکیل کارگروه توسعه معادن برشمرد و افزود: ضرورت دارد سریعاً معادن غیرفعال شناسایی و زمینه فعال‌سازی آنها فراهم شود و همچنین محدوده‌هایی که به لحاظ فنی و بازار و شرایط اقتصادی امکان تقسیم آنها به محدوده‌های کوچک‌تر وجود دارد شناسایی و با هدف گسترش فعالان معدنی و فراهم آوردن امکان استخراج به افراد بیشتری واگذار شدند.
 
جعفری بر لزوم توسعه پهنه های معدنی در کشور تاکید کرد و گفت: از ابتدای فعالیت معدنی در کشور تاکنون تنها در قریب هفت درصد از پهنه های کشور فعالیت معدنی انجام می شود.
 
 وی افزود: از این رقم 3.9 درصد مربوط به معادن و سه درصد فعالیت های اکتشافی است.
 
وابستگی به نفت موجب غفلت از اهمیت معادن کشور شده است
 
معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه در کشور غفلتی پیرامون توسعه فعالیت های معدنی صورت گرفته است اظهار داشت: وابستگی به نفت موجب غفلت از اهمیت معادن و بهره برداری از آنها شده است.
 
وی، توجه دولت به بخش معادن را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: ایجاد ستادهای توسعه معدنی در استانها از اقدامات بسیار خوب دولت در سفرهای استانی است که موجب رونق بخش معادن می شود.
 
جعفری  فعال کردن معادن متروکه، شناسایی پهنه های معدنی و ارتقای جایگاه بخش معادن در فعالیت های اقتصادی استانها را از اهداف ستاد توسعه معادن کشور برشمرد.
 
سالانه 340 میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود
 
جعفری همچنین ارزش افزوده معادن کشور را بالا دانست و گفت: سالانه 340 میلیون تن مواد معدنی در کشور استخراج می شود که گردش مالی این حجم مواد و فعالیت های آن بسیار بالاست.
 
وی این مقدار تولید مواد معدنی را حداقل تولیدات خواند و گفت: ظرفیت افزایش تولید مواد معدنی تا یک میلیارد تن در کشور وجود دارد.
 
معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تدوین استراتژی بخش معدن خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا سه ماهه اول سالجاری مراحل عملیاتی شدن آن به ظهور برسد چرا که بخش معدن یکی از بخش های پایه ای در اقتصاد کشور به شمار می آید.
 
جعفری همچنین با بیان اینکه مدیریت صحیح برای استحصال مواد معدنی با جلوگیری از خام فروشی برنامه اصلی حوزه معدن در سالجاری است، اعلام کرد: در سال گذشته تولید همه مواد معدنی به جز دو مورد رشد داشته است.
 
به گفته وی، در بخش اکتشاف مقرر شده است تا طی سالجاری بتوانیم مساحت های ناشناخته بیشتری را با حضور بخش خصوصی مدیرت و مورد شناسایی قرار دهیم.
 
سمنان پنجمین استان معدنی کشور است
 
عالی ترین مقام دولت در استان سمنان با بیان اینکه سمنان پنجمین استان معدنی کشور است، گفت: معادن گچ و نمک در رتبه کشوری درجه یک هستند.
 
عباس رهی با اشاره به جایگاه استان سمنان در بخش معادن اظهار داشت: معادن گچ و نمک در رتبه درجه یک کشوری هستند.
 
وی با اشاره به اختصاص دو هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در سفر چهارم هیئت دولت به استان سمنان برای تجهیز معادن این استان، تصریح کرد: امیدواریم تا پایان کار دولت دهم معادن استان سرو سامان یابد.
 
معادن ظرفیتی بسیار مناسب جهت اشتغالزایی
 
استاندار سمنان، معادن این استان را یکی از ظرفیت های بسیار مناسب جهت اشتغالزایی دانست و عنوان کرد: با افراد جدید که پروانه بهره برداری دریافت می کنند رقابت های سالم و قانونی با فراوری بالا، انجام می شود.
 
رهی کشف معادن و بهره برداری از آنها را باعث اشتغالزایی بالا دانست و گفت: در صورت بهره برداری از معادن کشف شده و در زمان برداشت، اشتغالزایی قابل توجهی در استان ایجاد می شود.
 
وی معادن نمک و گچ را از معادنی دانست که سریع به بهره برداری می رسند، گفت: در صورتی که پروانه بهره برداری این معادن را به چند نفر بدهیم باعث اشتغالزایی زیادی می شود.
 
ضرورت نگاه و رویکرد جدی مسئولان به معادن 
 
مقام عالی دولت در استان سمنان با تاکید بر نقش معادن در توسعه اقتصادی گفت: باید توجه، نگاه و رویکرد جدی تری نسبت به معادن داشته باشیم.
 
 رهی ضمن بیان اینکه با تشکیل این ستاد که از ابتکارات دولت است اهتمام جدی تری نسبت به معادن صورت گرفته است، گفت: رئیس جمهور با ابتکار در تشکیل این کارگروه در سفرهای استانی موجب شفاف سازی در فعالیت های معدنی شد که ضرورت دارد در کنار این ستاد کارگروه های آموزشی و عملیاتی نیز ایجاد و فعال شود.
 
وی با تاکید براینکه در بخش معادن تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم گفت: با تشکیل این ستاد گام های مناسبی برای توسعه معادن برداشته شده است.
 
شناسایی 41 نوع ماده معدنی در استان سمنان
 
استاندار سمنان با بیان اینکه با توسعه معادن می توان اقتصاد استان سمنان را آن اداره کرد گفت: سمنان از توانایی بالایی در بخش معادن برخوردار است.
 
وی گفت: از 71 ماده معدنی شناخته شده در کشور، 41 ماده معدنی در استان سمنان وجود دارد.
 
رهی با اشاره به توان و ظرفیت‏های بالای معادن در بخش‏های مختلف، به وضعیت معادن استان پرداخت و افزود: در این واحدها، معادن فعال و مناسبی وجود دارد و از 71 واحد معدنی شناخته شده در کشور، 41 واحد معدنی در استان سمنان شناسایی شده و مورد بهره‏برداری قرار می‏گیرد.
 
وی در خصوص وضعیت استخراج معادن در استان سمنان گفت: از لحاظ میزان استخراج دارای رتبه هفتم در کشور قرار داریم و میزان استخراج مواد معدنی در این استان نسبت به کشور پنج درصد است.
 
استاندار سمنان با بیان اینکه در حال حاضر، حدود 32 نوع ماده معدنی در حال بهره‏برداری است و در این استان نیز بیش از 300 میلیون تن ذخیره معدنی وجود دارد، یادآور شد: بیش از 500 معدن فعال در استان سمنان وجود دارد.
 
شش طرح تولید سیمان در استان سمنان در حال اجرا است
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این جلسه با تاکید بر توسعه صنایع معدنی، از اجرای شش طرح تولید سیمان در این استان خبر داد و افزود: هم اکنون یک کارخانه سیمان با ظرفیت یک میلیون و 800 هزار تن در شاهرود فعال است و طرح های در دست اجرا نیز برخی تا 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
 
علی پورنبوی توسعه صنایع تولید گچ، سولفات سدیم، ذغالسنگ، کاشی و سرامیک را از دیگر اقدامات این سازمان برای توسعه صنایع معدنی دانست و گفت: 20 درصد پروانه های بهره برداری به صنایع معدنی در این استان اختصاص دارد.
 
وی از تشکیل نشست های مستمر ستاد توسعه معادن این استان خبر داد و گفت: تاکنون 9 نشست استانی و چهار کارگروه شهرستانی در این استان تشکیل شده است.
 
رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان سمنان در خاتمه، بررسی وضعیت معادن متروکه، پروانه های اکتشاف و تعیین پهنه های معدنی را از جمله اقدامات برشمرد.
 
در این نشست که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار سمنان نیز حضور داشتند طرح ها و اقدامات ستاد توسعه معدنی این استان مورد بررسی قرار گرفت.
کد خبر 2061388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha